EMMI

Emmi Venäläinen
Emmi Venäläinen

SIVISTYKSEN RAKENTAJA JA LUONTOIHMINEN

Olen 27-vuotias pienen eteläkarjalaiskylän kasvatti ja perheeni ensimmäinen yliopistokoulutettu. Tasa-arvo, vapaus ja vastuullisuus ovat elämäni tärkeimmät arvot. Minut tunnetaan vankkumattomana sivistyksen ja suomalaisen koulutusjärjestelmän puolustajana.


Rationaalinen idealisti

Olen pienestä pitäen kulkenut vanhempieni mukana metsissä ja kalastusveneessä. Jo alle kouluikäisenä osasin ulkoa lajit kala- ja sienikirjoista. Rakkaus luontoon ja sen vaalimiseen heräsi jo varhain. Nyt aikuisiällä vietänkin suuren osan vapaa-ajastani Espoon metsissä ulkoillen ja syksyllä sienestäen.
Olen luonteeltani rationaalinen idealisti - uskon siihen, että pystymme aina parempaan. Kautta ihmiskunnan historian ongelmia on ratkottu sitä tahtia kuin niitä on ilmaantunutkin. Eivät tämänkään ajan viheliäiset ongelmat, kuten ilmastonmuutos tai alati kasvavat mielenterveyden haasteet, ole meidän ulottumattomissamme. Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan.

Poliitikkojen tehtävä on rakentaa toivoa paremmasta, oli käsiteltävä ongelma kuinka viheliäinen hyvänsä. 

Politiikan ja sivistyksen ammattilainen

Evääni politiikkaan ovat vahvat. Työurani aikana olen työskennellyt vaativissa tehtävissä niin valtionhallinnossa, politiikassa, yliopistossa kuin työmarkkinakeskusjärjestössäkin. Vaativat ja vastuulliset työtehtävät ovat kasvattaneet minusta vahvan vaikuttajan ja osaajan, joka saa asioita aikaan.

Vastuunkantaja

En halua katsoa vierestä, kun ongelmien ratkaisemisen sijaan politiikassa luodaan kauhukuvia ja lietsotaan pelkoa. Sellainen ei vie mihinkään. Poliitikkojen tehtävä on rakentaa toivoa paremmasta, oli käsiteltävä ongelma kuinka viheliäinen hyvänsä.